X

Yetenekli Sporcular ve Yatırımcılar Arasındaki Benzerlikler

Hayatımızın bir parçası olan spor da aslında yatırım gibidir. Spor dünyasında kazanan ve kaybeden taraf olduğu gibi yatırım dünyasında da kazanan ve kaybeden taraf bulunmaktadır.

Araştırıldığında yetenekli sporcular ile yatırımcıların birçok benzer noktası bulunmaktadır. Gelin hep beraber bu benzerlikleri inceleyelim.

  • Yetenekli sporcular antremanlarda başarılıdır. Yatırımcılar da demo hesaplarda yaptıkları işlemlerle başarı sağlayabilir ve deneyim kazanırlar.
  • Yetenekli sporcular antremanlarda verilen uyarılara daha çabuk uyum sağlar. Yatırımcılar ekonomik verilere göre pozisyon alabilir, anlık değişimlere uyum sağlarlar.
  • Yetenekli sporcular daha çabuk öğrenirler. Yatırımcılar her daim öğrenmeyi bir yaşam biçimi haline getirir ve farklı yatırım piyasalarını keşfetmeyi severler.
  • Yetenekli sporcular daha önce edindikleri deneyimleri yaratıcı bir şekilde başarılarını arttırmak için kullanırlar. Yatırımcılar her zaman kazanamayacaklarını bilir, bazen kaybetseler bile bunu bir deneyim olarak görürler.
  • Yetenekli sporcular performanslarını hep bir adım öteye taşırlar. Yatırımcılar her zaman daha fazlasını ister ve kazanma odaklı düşünürler.
  • Yetenekli sporcular kendilerini spora adar ve sistematik bir şekilde çalışırlar. Yatırımcılar kendi stratejilerini çıkartır ve kendileri için en doğru hamleleri yapamaya çalışırlar.

Yetenekli sporcu örneği vermek gerekirse; ülkemize atletizm dalında ilk altın madalyayı getiren Ramil Guliyev’i gösterebiliriz. Ramil Guliyev başarılı olana kadar zor süreçlerden geçmiş, hiçbir zaman pes etmemiş ve hep daha fazlasını istemiştir. Yatırımcılar da hemen hemen aynı özelliklere sahip olduklarında ve kendilerine yatırım yaptıklarında kazanmayı öğrenebilirler.

Siz de kendinize yatırım yapmak isterseniz ücretsiz yatırım eğitimlerimize katılabilir, 100.000$ sanal para ile demo hesaplarda pratik yapabilir ve kazanmayı öğrenebilirsiniz. Ücretsiz yatırım eğitimlerine katılmak için bu linkteki formu doldurabilirsiniz.

Related Post